Outdoor Baška

Svi poznajemo onaj poseban trenutak kada neku destinaciju vidimo prvi put. No, nekim se destinacijama ponekad odlučimo vratiti i iskusiti ih na posve novi način jer u nama su izazvale impresiju koju želimo ponoviti.

To se događa s destinacijama koje nude mnogobrojna iskustva i to je ono što vam ovdje želimo pokazati. Rastući trend zdravog i aktivnog života – života odanog pokretu, rekreaciji i izazovima - potaknuo je transformaciju Baške u destinaciju koja može ponuditi puno više od klasičnog odmora. Klima bašćanske kotline idealna je za aktivan odmor jer omogućava bavljenje outdoor aktivnostima tijekom cijele godine, a priroda koja je okružuje oduzima dah svojom neobičnošću. Bez obzira jeste li zaljubljenik u hodanje, trčanje, biciklizam, penjanje, ronjenje, jedrenje ili volite svoje vrijeme u prirodi iskoristiti na neki drugi način, krajolik Baške obogatit će vaše iskustvo nezaboravnom scenografijom. To su nam potvrdili doživljaji tisuća sudionika sportskih manifestacija kojima je Baška domaćin. Hiking Weekend Baška, Baška Bike Sunday, Photo & Hike Weekend i uvijek popularni 4 Islands MTB Stage Race - biciklistička utrka koja u Bašku svake godine dovede sve veći broj profesionalaca i strastvenih amatera iz tridesetak zemalja svijeta. Kao što i samo ime utrke kaže, njena trasa povezuje četiri otoka, no počinje upravo u Baški čija priroda osigurava onaj spektakularni prvi dojam iščekivanja starta. Sve spomenute manifestacije dovode posjetitelje u istraživanje ponude aktivnog života u Baški od proljeća do jeseni. Upravo njihove reakcije i entuzijazam doveli su do stvaranja Baška Outdoor Festivala, trodnevne manifestacije koja objedinjuje različite popularne sportske aktivnosti i na jedno mjesto dovodi sve zaljubljenike u aktivan život. Održava se svake godine sredinom listopada kada planinari, hikeri, biciklisti i penjači sa svih strana imaju priliku zajednički zatvoriti sezonu. Stečena iskustva poticaj su za napredak ove proslave zdravog pogleda na život pa se tako iz godine u godinu u program uvrštavaju razni sadržaji poput trkačkih i biciklističkih utrka koje počinju i završavaju upravo u Baški.

 

UGODNO S KORISNIM


Baška je puno više od puke kulise za vaše aktivnosti. Sama srž nekog mjesta njegovi su ljudi i povijest, a istinski doživljaj okruženja u kojem je nastajalo, najbolji je način da ga se upozna. S tim ciljem, u Baški je ostvaren projekt uređenja poučne staze duge šest kilometara: Baška – Zarok – Batomalj – Pod Lipicu, a za posjetitelje spremne na dulja istraživanja, pripremili smo i outdoor kartu Baška – Punat – Stara Baška koja nudi pregled šetnica te planinarskih i biciklističkih staza Baške i njene okolice, osiguravajući tako informativan i zabavan pristup aktivnostima. Radilo se o planinarskom ili biciklističkom pothvatu, šetnji do sv. Ivana ili do Mjesečeva platoa, s kojih vas očekuje nezaboravan pogled, outdoor karte pomoći će vam da u potpunosti iskoristite i doživite mnogobrojne pustolovine i lokacije koje vam Baška pruža.

PONEŠTO ZA SVAKOGA


Raznolikost outdoor ponude u Baški omogućuje svakom posjetitelju širok raspon aktivnosti što bašćansko outdoor iskustvo čini jedinstvenim. Markirano je 19 pješačkih i 3 biciklističke rute te 3 različita penjališta. Ako više uživate u morskim sportovima, u Baški možete jedriti, roniti, surfati, kajakariti... Testirati teren onoga u čemu ste dobri i možda pronaći novu sportsku ljubav.

POUČNA STAZA

Baška-Zarok-Batomalj-Pod Lipicu Poučna staza posjetitelje vodi u šetnju kroz živopisan krajolik bašćanske kotline, njenu povijest i tradiciju. U trajanju od dva i pol sata, ovo je prilika da se upoznate s povijesnim pričama i prirodnim fenomenima koji su Bašku učinili onakvom kakvu je poznajemo danas – od pješčanog područja Zaroka i vodotoka Vele rike, do povijesne baštine Batomlja i svetišta Majke Božje Goričke. Putem možete susresti ostatke nekih starih vremena koji govore o navikama svakodnevnog života kakav se na ovom području nekoć vodio. Mnoge od tih navika preživjele su i do današnjeg dana, poput primjerice suhozidnih građevina koje se nazivaju mrgari i koje bašćanski pastiri još i danas koriste za povremeno sakupljanje i razvrstavanje ovaca.

Označeno u:
kamp MALI

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Srodni sadržaj (po oznakama)

Ostavi komentar

Kontakt Infomacije

  • Put Zablaća 100, 51523 Baška, Hrvatska
  • +385 51 864 164 / +385 98 798 931 / +385 51 864 181

Baška, Primorsko Goranska, 51523, Hrvatska

KRKbike

Discover Krk, our island - uncover its charms and treasures in every season: pedal or walk through its beautiful and varied landscapes, visit its thousand year-old monuments, museums and galleries.

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…