BICIKLIZAM Istaknuto

Otok Krk zadnjih je godina posvetio mnogo ljubavi razvoju infrastrukture za biciklistički turizam. Mreža asfaltiranih biciklističkih staza dočekuje posjetitelje čim prijeđu Krčki most, a mediteransko raslinje i borova šuma prate biciklistički put sve do Baške na drugom kraju otoka.

Brojni usponi i spustovi mogu motivirati čak i zahtjevnije bicikliste, a prirodne ljepote što okružuju Bašku prilika su da pedalirate nekim od najljlepših krajolika. Brdski biciklizam na Krku poseban je i neočekivan. Posjetitelji su slobodni istraživati i u-puštati se u samostalne biciklističke pothvate, a za one slabijih istraživačkih apetita uredili smo i označili na području Baške nekoliko ruta kojima će najbolje doživjeti mogućnosti koje okruženje pruža. Ako krenete šljunčanim i asfaltiranim terenom od Zaroka do Drage Bašćanske dočekat će vas 11 kilometara uređene staze prilagođene početnicima, rekreativcima i obiteljima s djecom. Tehnički potkovani biciklisti svoju će pažnju vjerojatno usmjeriti na 24 kilometara dugu brdsku stazu što vodi do Mjesečevog platoa. Razlozi popularnosti te rute postaju jasni već nakon nekoliko okretaja pedala. Unatoč zahtjevnosti i vožnji po šljunčanom, makadamskom i kamenitom terenu, iza svake se okuke pruža pogled dostojan razglednice. Na vrhu vas pak, okružena bogatstvom zelenila, čeka potpuno ogoljela površina, mali dio kotline koji je ipak pokleknuo pred snagom bure i drugih sila prirode. Proći ćete i pored crkve sv. Ivana gdje ćete se sigurno htjeti zaustaviti jer pogled koji će se otvoriti pred vama pruža novu čaroliju. Mnoštvo single trails na 11 kilometara dugoj ruti Portafortuna prava su poslastica za brdske bicikliste. Staza nije toliko dugačka, ali prolazi zahtjevnim terenom koji će oduševiti i one najspremnije.

Označeno u:
kamp MALI

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Srodni sadržaj (po oznakama)

Ostavi komentar

Kontakt Infomacije

  • Put Zablaća 100, 51523 Baška, Hrvatska
  • +385 51 864 164 / +385 98 798 931 / +385 51 864 181

Baška, Primorsko Goranska, 51523, Hrvatska

KRKbike

Discover Krk, our island - uncover its charms and treasures in every season: pedal or walk through its beautiful and varied landscapes, visit its thousand year-old monuments, museums and galleries.

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…